Съвети за успешен бизнес

Изборът на качестен уеб дизайн е ключът към успеха на всеки онлайн бизнес. Но как да изберете уеб дизайн, който да продава вашите продукти или услуги успешно,при непрекъснато растящата конкуренция в интернет? Ние ще ви дадем няколко уеб дизaйн съвета, с които да превърнете вашия уеб сайт в наистина ефектвно маркетингово “оръжие” . За да подобрите ефективността на вашия уеб дизайн, можете да направите следното:

1. Не качвайте снимки по-големи от няколко стотин килобайта.

Ако те са по-големи, сайтът ви ще се зарежда бавно и това може да накара много от посетителите ви да напуснат сайта,преди още да са го посетили.

2. Не използвайте флаш анимации.

Ботовете на търсачките “виждат” вашият уеб сайт само като текст т.е. снимките и флаш анимациите могат да направят сайта ви по привлекателен за посетителите, но ако те преобладават, а текста в него е малко, търсачките няма да ви класират добре в техните резултати и шансовете ви за успешни продажби намаляват.

3. Изберете уеб дизайн с опростена навигация.

Сигурно много често сте попадали на уеб сайт,който има сложна навигация и ви отнема много време за да намерите това, което търсите ?Не повтаряйте тази грешка, защото със сигурност ще загубите посетителите, които не са от най-търпеливите. Последните изследвания показват, че най-успешните сайтове в интернет имат навигация предимно от горе и от ляво.

4. Организирайте пространстовото на вашите страници.

Ако сайтът ви има твърде много празно бяло пространство, създава впечатление у потребителите, че не е популярен и изработен професионално.

5. Поддържайте заглавната страница.

Заглавната страница на вашият уеб сайт е най-важната част от него, затова тя трябва да изглежда добре и винаги да дава най-актуалната информация за вашият бизнес, например намалени стоки, които предлагате или връзки към най-популярните продукти или услуги, които предлагате.