Предложения за успешен уеб дизайн

Целта на всеки уеб дизайнер е да се създаде привлекателен, лесно достъпен и функционален уеб сайт, който ще се убеди посетителя да го използва и за в бъдеще. Създаването на такъв сайт изисква добър графичен дизайн, лесна и интуитивна навигация и логически оформление на сайта. Следните предложения са общи насоки за изработката на успешен уеб дизайн проект.

1. Уеб дизайн насоки.

Целта на повечето уеб дизайнери е да се създаде привлекателна, лесно достъпен и функционален уеб сайт, който ще се убедите на посетителя да се направи нещо. Създаването на такъв сайт изисква добър графичен дизайн, лесна и интуитивна навигация на сайта, логически оформлението на сайта и добро копие в Мрежата. Следните предложения са общи насоки за уеб дизайн.

2. Съдържание.

Искате ли посетителите на сайта ви да ви посочват като достоверен източник на информация? Лошата граматика и правопис веднага ще намали доверието към вас. Не забравяйте, че хората използват интернет, за да намеритят бързо и лесно информация.

Независимо дали продавате собствен продукт или препоръчвате такъв на трето лице, трябва първо да предоставите ценна информация на посетителите или те ще посетят друг уеб сайт,който е на един клик разстояние от тях,за да намерят това което търсят.

3. Браузъри.

Има най-малко сто различни браузъри в употреба. Вие трябва да разработите своя уеб сайт така,че да работи правилно с най-широко използваните браузъри. За да направите това просто не използвайте “невероятни” флаш анимации, които са налице, тъй като те не могат да бъдат възпроизведени от много браузъри.

Въпреки че повечето браузъри са безплатни, повечето хора не смятат за нужнода инсталират най-новите им версии. Средностатистическият уеб сърфист не знае как да осъвремени своя браузър или разсъждава така: “Ако той работи, защо да го променям?”Посетителят може да ползва компютър или мобилен телефон ,а те използват различни браузъри.

Добрият уеб дизайн изисква уеб страниците да работят минимум с Microsoft Internet Explorer, Netscape, Mozilla Firefox, Opera и Safari. Валидиране вашия HTML код ще помогне, но последното изпитание е да видите вашия уеб сайт в различните браузъри,работещи на различни платформи.

4. Графики и снимки.

Уеб сърфистите са нетърпеливи и проучванията показват, че повечето хора ще напуснат даден уеб сайт, ако дадената страница отнема повече от 3 секунди, за да се зареди. Винаги оптимизирайте вашите снимки и други графични файлове, за да са с възможно най-малки размери без да жертвате качество на картината.

 5. Цветове.

Ако използвате нищо друго освен бял фон зад текста, не забравяйте да посочите подходящ цвят за линковете, в противен случай браузърът на потребителя по подразбиране ще определи какъв е цветът им, а това може да доведе до объркване.

6. Мултимедия.

Тя се състои от флаш филми, видео клипове, аудио клипове и музика за фон. Винаги използвайте streaming от други сайтове, защото това намалява времето за изтегляне. Уверете се, че посетителят, може да спре или да пусне мултимедийните файлове. В краен случай да ги махне, ако поиска. По този начин хората с бавни връзки или устройства, които не поддържат мултимедия няма да напуснат сайта ви.